30 april & 1, 3 en 4 mei 2022

Wandelen met Erich

De Stichting VerzameLinge brengt u verhalen. Verhalen uit vervlogen tijden. Verhalen uit de tweede wereldoorlog. Verhalen uit Leerdam en omgeving. Verhalen die zomaar verloren hadden kunnen gaan.

Leerdam

De Stichting is met regisseurs en acteurs aan de slag gegaan om die verhalen om te zetten in theatrale producties. Wellicht kent u de voorstellingen Erich und Du (1 tm 5) ? Vijf prachtige voorstellingen over Leerdammers die de oorlog veelal niet hebben overleefd. Aangrijpend, een persoonlijk verhaal, dicht op de huid.

De verhalen worden verteld en gespeeld na intensief speurwerk (gesprekken met familieleden, briefverkeer, onderzoek in Duitsland, speurwerk in dossiers, etc) en natuurlijk geweldig gespeeld door gedreven acteurs die iets willen geven.

Wat willen zij geven? Zij willen verhalen van overleden/ hevig onderdrukte Leerdammers teruggeven aan Leerdam, opdat de kijker/ de bezoeker zich bewust wordt van moeilijke, benarde tijden. Er was een onderdrukker, je moest je weg vinden, je morele kompas volgen, je familie niet in gevaar brengen, je moest overleven in bizarre omstandigheden, je werd opgejaagd, vervolgd.

Op 30 april en op 1, 3 en 4 mei 2022 zijn er voorstellingen. Onder de naam 'Wandelen met Erich' kunt u een wandeling maken door Leerdam. Niet zomaar een wandeling, maar een theatrale wandeling. U stopt bij een huis alwaar iets gebeurd is in de oorlog, u hoort het verhaal, acteurs spelen het drama wat zich toen der tijd heeft afgespeeld. En daarna weer door naar het volgende huis…

Kaarten reserveren

Klik hier om verder te lezen...

Belangrijke informatie

Lees onderstaande voordat u gaat reserveren!

Elke dag is er een 'Heen' en een 'En weer' wandeling, die bestaan uit twee routes. U kunt voor elke wandeling een apart kaartje kopen.

Kaartje Leerdam

Wandeling 1 "Met mijn rug tegen de muur"

Een route waarin u geconfronteerd wordt met diverse keuzes die Leerdammers tijdens de oorlog moesten maken.

Wandeling 2 "De oorlog is voorbij, de zorgen niet"

Een route waarin u langs onderduikers, slachtoffers en overlevers wordt gevoerd.

De wandeling begint op de Zuidwal, tegenover de Houtloods. Daar wordt u ingedeeld bij route 1 of route 2. De wandeling eindigt na vijf kwartier op het station. Na een pauze van 15 minuten start de 'En weer' wandeling vanaf het station richting Zuidwal. U loopt dan de andere route.

Ook is het mogelijk alleen 'Heen' te lopen om vervolgens op een andere dag 'En weer' te lopen. Op het station kunt u dan aangeven welke route u eerder heeft gelopen.

Verhalen worden teruggeven aan u, opdat het lijden doorverteld wordt, opdat de vrede hoog op de agenda blijft staan, met name in deze tijden.

U bent van harte welkom!
(neem bij slecht weer een paraplu mee…)

Direct reserveren

Aanvangstijden

Zaterdag 30 april

13.30 - 14.45 uur
15.00 - 16.15 uur

Zondag 1 mei

13.30 - 14.45 uur
15.00 - 16.15 uur

Dinsdag 3 mei

18.30 - 19.45 uur
20.00 - 21.15 uur

Woensdag 4 mei

18.30 - 19.45 uur
20.15 - 21.30 uur

"De huidige generatie ontdekt steeds weer opnieuw wat de vorige vergeten is."

- Johann Wolfgang von Goethe -